تاثیر رژیم غذایی و ورزش در پیشگیری از دیابت نوع ۲-راهبرد معاصر
آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا توانیر: قطعی برق ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده متوقف می‌شود / در تابستان سال آینده نیز ناترازی برق داریم ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول تصویب توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در سنای قزاقستان هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

تاثیر رژیم غذایی و ورزش در پیشگیری از دیابت نوع ۲

یافته‌های مطالعاتی نشان می‌دهد رژیم غذایی و ورزش در پیشگیری از دیابت نوع ۲ حتی در افراد با خطر ژنتیکی بالا موثر است؛ این یافته‌ها همه را تشویق می‌کند تا تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنند که سلامتی را ارتقا می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۸ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 18
کد خبر: ۲۵۷۷۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ ندا فرح بخش کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان گفت: یک مطالعه جدید از دانشگاه فنلاند شرقی برای اولین بار در جهان نشان می‌دهد رژیم غذایی سالم و ورزش منظم خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را حتی در افراد با خطر ژنتیکی بالا کاهش می‌دهد و به عبارت دیگر، همه افراد بدون توجه به خطر ژنتیکی از تغییرات سبک زندگی سود می‌برند.

وی عنوان کرد: دیابت نوع ۲ یک مشکل جهانی است. طبق گزارش فدراسیون بین‌المللی دیابت، IDF، از هر ۱۱ بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر مبتلا به دیابت است که دیابت نوع دو، ۹۰ درصد موارد را تشکیل می‌دهد.

فرح‌بخش با بیان اینکه، اضافه وزن، مصرف کم فیبر غذایی، مصرف زیاد چربی‌های اشباع شده و عدم ورزش از عوامل خطر مهم مرتبط با سبک زندگی هستند، گفت: مطالعات قبلی نشان داده است که دیابت نوع ۲ را می‌توان به طور موثر با تغییر سبک زندگی پیشگیری کرد، اما بررسی نشده است که آیا می‌توان از این بیماری حتی در افرادی که دارای انواع ژنتیکی متعددی هستند که آنها را مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌کند، جلوگیری کرد.

وی بیان کرد: این طرح، یک مداخله سه ساله در سبک زندگی بود و خطر ژنتیکی بر اساس ۷۶ نوع ژن شناخته‌شده برای مستعد بودن به ابتلای به دیابت نوع ۲ تعیین شد. در طول مداخله، نه شرکت‌کننده مطالعه و نه محققان نمی‌دانستند که شرکت‌کنندگان به کدام گروه خطر ژنتیکی تعلق دارند. همه کسانی که در مداخله شرکت کردند، راهنمایی‌های سبک زندگی یکسانی را دریافت کردند. مردان شرکت‌کننده در مداخله سبک زندگی توانستند به طور قابل توجهی کیفیت رژیم غذایی خود را بهبود بخشند. آنها مصرف فیبر غذایی خود را افزایش دادند، کیفیت چربی‌ها را در رژیم غذایی خود بهبود بخشیدند و مصرف سبزیجات، میوه‌ها و انواع توت‌ها را افزایش دادند. کاهش وزن نیز مشاهده شد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: دکتر ماریا لانکینن از دانشگاه فنلاند شرقی، می‌گوید «این یافته‌ها همه را تشویق می‌کند تا تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنند که سلامتی را ارتقا می‌دهد». / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار